Det ska va gratis att rädda miljön!

Idag demonstrerade jag i tunnelbanan. Ja, i tunnelbanan, ni läste rätt. Det var demonstrationen jag hypat på bloggen i ett par dagar. Det var jättetrevligt faktiskt. Vi var nog strax över hundra personer som tillsammans tog en halvtimmes lång promenad på perrongerna. Folk såg i allmänhet ovanligt glada ut och jag såg flera personer som faktiskt läste på flygbladet i mer än fem sekunder! Till det roande kan räknas att det ärligt talat var den första demon jag gått i som åkte rulltrappa! Högst charmigt. Efteråt delades det ut påsar med allt som behövdes för att kunna öppna spärrar, vilket faktiskt gjordes. Vi lyckades med en mindre grupp-plankning på Hötorget, innan den större, och jag insåg då hur otroligt lite gulvästarna faktiskt kan stoppa en grupp i praktiken – vad ska de göra?

Tyvärr började väktare veva med batonger vid plattan och det försämrade helt klart stämningen, men enligt Motkraft så släpptes mannen.

Just frågan om gratis kollektivtrafik är för övrigt en fråga där miljörörelsen och vänstern borde närma sig ännu mer. Gratis kollektivtrafik gynnar både de som bor i villorna i norrort, i förorten på andra ställen utanför stan, miljön och till och med innerstaden som plötsligt skulle besökas mer frekvent av mer olika människor. Precis som jag skrev om här om dagen.

Ytterligare en positiv sak var att Vänsterns Studentförbund faktiskt mer eller mindre officiellt var på plats, vilket visar att även Vänsterpartiets nära och kära kan vara med och göra vettiga saker i praktiken. Nu ska vi inte slänga skit på Ung Vänster och Vänsterpartiet, men de har onekligen lite tokiga saker för sig ibland. Läs mer om det på Arbetaren.se. Sen ska det inte slängas skit i onödan, det är väl bara att just dessa organisationers styrelse får för sig saker som medlemmarna inte alls håller med om.

Men om dagen kan man läsa på VSFs blogg som finns på http://www.vsfblog.wordpress.com, den är dessutom kanske den för tillfället mest uppdaterade bloggen gällandes studenters situation ur ett socialistiskt perspektiv vilket för mig som student är aktuellt. Fram för mer sidor gällandes specifika gruppers situation!

Mer om det hela finns hos Planka.nu och där bjuds vi på ett par bilder, hos Petter med den vanliga diskussionen i kommentatorsfältet mellan tokiga liberaler och Petter med anhang samt då på motkraft som har en massa tidpunkter när det hänt saker! Skitbra som vanligt. Läs även senaste inlägget på Vardagspussel, Sveriges mysigaste blogg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: