Fan vad trött jag blir.

Återigen har det varit åttonde mars. För nästan hundrade gången internationella kvinnodagen. Och folk har varit jävligt griniga. Och med folk menar jag killar. Eller tjejer. Som inte kallar sig feminister. Tjejer som alltså menar att tjejer inte alls ska ha lika hög lön som killar.

Och till råga på allt! Folk använder sig faktiskt av argumentet: ”men jag känner en tjej som har bättre jobb än mig”. Snacka om att inte kunna se samhället i stort. För det är just i samhället i stort som tjejer är diskriminerade. Jag skiter fullständigt i om din mamma tjänar mer än din pappa – för tjejer tjänar i snitt –  läs det här noga – mindre än killar! Fatta att det inte handlar om individer. Vi ska inte svälja någon form av pinsam liberal idé om att alla människor är enskilda individer och att allt avgörs av hur duktiga vi är – när du föds, då föds du in i en roll och den rollen är du tyvärr antagligen fast i resten av ditt liv. Och det suger. Därför är jag socialist. Bland annat därför.

Läs gärna en intressant artikel på Yelah.net om den internationella kvinnodagen. Själv plågar jag mig själv med tråkig kurslitteratur eftersom jag råkade missa demonstrationen för ett par timmar sedan.

One Response to Fan vad trött jag blir.

  1. Krastavac skriver:

    Jag, Plan och Dröm missade istället demonstrationståget eftersom vi passade ungar vars morsor var på festival. Det kommer ett blogginlägg om det ska du se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: