Det går bra nu, kompis det går bra nu

Först ger Systembolaget SAC rätt. Sen Lilla Karachi. Nu McDonalds i Nybro! Uppenbarligen fungerar de ovanligt (i dagens samhälle, i alla fall) militanta kampmetoderna med blockader jävligt bra. Och till råga på det, bara att dela flygblad från Syndikalisterna utanför Systembolag räcker för att skrämma upp mäktiga företag.

Det går helt enkelt skitbra för folk som är medlemmar i fackföreningen SAC. Arbetarmilitans lönar sig, frågan är nu bara hur det kommer gå för sjuksköterskorna. Om fackpamparna får sköta det hela anar jag att det kommer gå åt helvete och löneökningen blir minimal, men om sjuksyrrorna använder sig av sin styrka som arbetare, de som faktiskt (bland annat, kanske man ska tillägga) gör jobbet på våra sjukhus och liknande, så kan de stanna hela skiten – och hur ska facket och borgarna bemöta det? Precis. Fram för mer aktiv facklig kamp säger jag!

Med lite tur statuerar SAC exempel här och visar att man inte kan jävlas med folk hur som helst. Visserligen är Syndikalisterna en väldigt liten organisation i dagens läge, men det behöver ju inte betyda att folk kan ta upp dessa metoder utan att vara medlem där. Låt detta vara ett exempel som sprider sig!

Detta gynnar såklart alla arbetare i landet, för det skrämmer arbetsgivare och borgare. Vågar de verkligen jävlas om de vet att det inte kan lösas med lite töntiga förhandlingar och en liten eftergift, såsom de brukar göra med LO? Förhoppningsvis inte.

Kim Müller skriver om ämnet här och pushar för pöbeln. Det är vi som är pöbeln!

Annonser

One Response to Det går bra nu, kompis det går bra nu

  1. Leif skriver:

    du har så rätt.
    tyvärr är jag inte så säker på om det kommer smitta av sig in i LO-leden dock.
    LO är uppbyggt efter stenhårda hierarkiska strukturer och jag tror inte pamparna är villiga att släppa fram några militanta arbetare. Det finns allt för många exempel på hur medlemmar inom LO blir hotade om uteslutning osv när dessa visat allt för stor aktivitet eller ställt för radikala (läs: oftast helt motiverade) krav.

    hoppas på att fler inser styrkan i ett fackförbund byggt på frihetliga idéer. Jag menar inte att folk nödvändigtvis måste gå med i SAC. Men fria fackförbund är helt klart en fördel om man vill föra en resultatgivande arbetsplatskamp. Tyvärr är inte LO-förbunden den areenan. Jag hoppas att folk går ur LO och startar egna fria fackförbund eller går med i några redan existerande, som SAC eller Hamnarbetarförbundet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: