Att nyttja staten till lågintensivt klasskrig

När borgarna har makten för dom ett lågintensivt klasskrig mot oss. Det gör sossarna också. Men ibland drömmer jag våta drömmar om att Vänsterpartiet goes mad, vinner 50 % i ett val och börjar föra vänsterpolitik. Inte såna där tråkiga reformer som gynnar oss pyttelite, utan börjar sabba för överklassen. Ni vet, hämnden! Precis som i filmen skulle V(pk) kunna göra borgarna ohyggligt griniga och rädda. Här är några roliga sätt att jävlas.

– Bygga 100 000 hyresrätter i Stockholm och dess omedelbara närhet. Självklart ska dessa vara asbilliga. Sen kan vi skratta ikapp när den Stockholmska bostadsmarknaden blir galen och bostadsrätter tappar 2/3 av sitt värde. Där får ni, södermediafjantar för att ni ombildar!

– Procentuella böter! Har du tio tusen kronor i månadsinkomst och kör för fort kan man dra 5 % av inkomsten. Det blir 500 kr. Har du istället hundra tusen blir det 5000 kr! Man kan hajja bitterheten hos direktörerna med sina Porsches när de kör 100 km för fort och tvingas betala hundratusentals kronor i böter, helt klart mer sympatiskt än nu.

– Ekonomisk bestraffning om man för pengar ut ur landet. Det kan fungera som så att varje krona som förs ut ur landet bestraffas med beslagtagande av egendom för det antalet pengar i Sverige. För en företagsägare ut trettio miljoner kronor ur landet samtidigt som denne har aktier till ett värde av trettio miljoner – då snor staten aktierna!

– Kvotera in arbetarklass i rikemansområden. Liten spinoff på första punkten, skicka ett par tusen fattiga städare till Djursholm och se bostadspriserna sjunka i botten, mwohahaha!

– Försvåra det för friskolor. Förbjuda friskolor att på något sätt stoppa pengar i någons ficka, tvinga dem att stoppa varenda krona på sina elever och lärare. Se till att de tvingas upprätthålla samma nivå som kommunala skolor, det involverar att de även ska ha schyssta skolbibliotek. När man ändå är igång kan man förbjuda startandet av nya.

–  Se till att ALLA får komma in på krogarna på Stureplan samt sänka ölpriserna där till normal nivå, typ 35 spänn på en stor stark. Artonårsgräns, såklart.

Självklart har jag inga som helst illusioner om att man faktiskt i praktiken kan använda staten till detta, men erkänn – det hade varit jävligt kul att läsa DN:s ledarsidor!

Annars verkar det som om Vårdfacket ska sabba allt genom att genomföra en värdelös ineffektiv strejk (som vanligt när det gäller våra etablerade fack! Jävla klassförrädare) med bara 3 500 av 90 000 medlemmar. Till råga på allt ska Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund snacka på Vänsterpartiets första maj-firande, hon passar ärligt talat bättre när MUF, NSF eller någon högervriden sosse-arbetarkommun har första maj-firande med sin samförståndspolitik som bara gynnar arbetsgivare. Inget jävla sossetjafs, arbetarklass mot överklass! Står lite hos SR om det hela här.

I bloggosfären (man måste vara trendig) skriver en för mig tidigare helt okänd blogg om borgarna och deras hyckel gällande konkurrensen, här gällande fackföreningar! Läs! (tack för tipset Kim Müller). Annars finns det inte så mycket att rekommendera, diverse bloggar tycks ha slappat till, kanske har de ett jobb eller liv att sköta? Jag är väldigt tveksam.

Annonser

One Response to Att nyttja staten till lågintensivt klasskrig

  1. anton skriver:

    Hahaha briljant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: