Politikerna kan inte sköta Sverige

Folk och fä tycker ofta att politik, det kan politikerna sköta. Och politikerna avgör sen till viss del hur vardagslivet ska skötas. Samma sak med höga chefer, sånt som de tar beslut om ska beslutas om av höga chefer.

Men ärligt talat. Sköter de det bra? Knappast va. Ingenting fungerar riktigt som det ska, och det fungerar bara hjälpligt på grund av att arbetarna, i kassan på McDonalds, läraren i din skola, tunnelbanechaffisen – gör sitt yttersta. Det är de som håller uppe samhället. Hade istället makten utgått från dessa hade även deras behov och deras ”kunders” behov tagits till vara och allt hade funkat bättre.

Hade folket fått styra hade vi haft toaletter i Stockholms innerstad (jag fick springa från t-centralen till hötorget här om helgen för att kunna pissa), ingen hade sagts upp för att företaget inte gick med superdupermycket vinst utan bara lite vinst och dagis och skolor hade haft tillräckligt många anställda, för alla vill sina barn så väl som möjligt.

Politikeryrket är liksom väldigt-hög-chefs-yrket en relik av ett samhälle vi borde skrotat för länge sen. Jag vill ersätta det här samhället med en demokratisk socialism. Googla på det, för fan.

Missa inte heller när mina kamrater i VSF jävlas med Academic Works, två tummar upp! Skitbra. Läs här.

Annonser

One Response to Politikerna kan inte sköta Sverige

  1. Johan skriver:

    Ja det är då ett satans påhitt att man behöver en jävla fullmakt för att kunna pissa i Stockholm! Ett tips bara – toaletten i cafét på Kulturhuset brukar i stort sett alltid vara öppen, men är oficiellt til lför kunder. Personalen brukar i alla fall inte bry sig om du använder den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: