Parlamentarismen och dess partier

Återigen bråkas det i ”vänsteralliansen”. Miljöpartiet går hårt åt Vänsterpartiet och egentligen borde jag inte bry mig. Om det inte var så att Miljöpartiet är det sämsta partiet i dagens opposition och antagligen kommer försämra mer än Vänsterpartiet och sossarna till exempel skulle lyckas med.

Men varför håller Miljöpartiet på så här? Jag kan lägga mig konspiratoriskt och framföra att VP och MP konkurrerar om ungefär samma väljare: utbildade personer som ser sig som radikala eller progressiva. Om Vänsterpartiet inte finns med i samarbetet inför valet är det möjligt att folk tror att en röst på vänstern är en röst på något annat än en sosse-regering. Eller så får vänstern en chans att lägga radikala förslag, vinner lite insteg hos arbetarklassen och får 10 % och ser till att S och MP inte får egen majoritet. Det hade varit absolut roligast.

Men då måste Vänsterpartiet lägga lite bra förslag också, höj kvinno- och manslöner, stoppa privatiseringarna och minska avgiftstrycket. Då kanske jag också röstar i valet 2010.

Hur som helst så känns det som Miljöpartiet försöker sno röster genom att racka ner på ett annat parti. Men så är de, politikerna.

Till ämnet kan räknas att Grön Ungdom och Jakop Dalunde gärna samarbetar vänsterut, långt vänsterut, bara de tjänar på det själva. Jävla kappvändare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: