Nu blir ni rädda va, pissliberaler

Plötsligt är det ett sju-helsikes jidder. Om FRA-lagen. Som gör att staten plötsligt får avlyssna i princip alla svenska medborgare. Precis så som de gjort med svenska kommunister sen tidernas begynnelse. Om liberalerna hade protesterat när hundratusentals kommunister svartlistades – då hade vi inte haft det här problemet idag. Att låta möjligheten till något sånt här existera utan att göra något åt det har öppnat vägen för ett än mer auktoritärt samhälle. Tyvärr tycks inte RAF och Röda Brigadernas teori om att när staten visar sitt fascistiska ansikte så ska arbetarklassen resa sig fungera. Om teorin hade fungerat i praktiken hade vi sett McDonalds-arbetarna med AK-47:an i hand.

Det blir mer och mer uppenbart att realliberalismen liknar realsocialismen när det handlar om demokratin. Vi behöver en liberal variant av perestrojka. En stat försvarar alltid en härskande stat. En stat måste ha en härskande klass, och en härskande klass måste ha en stat. När en stat utnämner något till sin fiende kan man ge sig fan på att det antingen är jävligt farligt för den härskande klassen, eller inte farligt alls – utan snarare något som används som ursäkt för att sätta dit de som egentligen är farliga. I båda fallen lär det handla om arbetarklassens kämpar. Och kanske lite galna medelklass-lirare som vill bränna donken.

För övrigt tänkte jag kanske återkomma till bloggandet nu eller så. Skriva lite längre skit. Mer genomtänkt skit. Det här är skrivet 04.00 på morgonen och är kanske inte fullt så långt eller genomtänkt som det borde vara, men ändå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: