Vem skriker högst i vår värld?

Vem läser min blogg? Det är ett par kompisar, några stackars lirare jag länkar till och kanske nån förvirrad liberal som själv bloggar.

Vem läser alla unga nyliberalers bloggar? Några av deras kompisar, stackarna de länkar till och en och annan kommunist som gått vilse på internet.

I bloggvärlden är i princip ALLA motståndare till nya FRA-lagen. Men representerar verkligen bloggvärlden på något sätt den verkliga? Många har väl i och för sig frågat sig det, men jag är fan tveksam. Speciellt när vi börjar snacka politiska bloggar. Antalet socialistiska och nyliberala bloggar är antagligen rätt mycket större procentuellt i internetvärlden än på riktigt.

Och på detta är majoritetet unga män. Som jag alltså. Vi skriker jättehögt och är övertygade om att hela världen lyssnar. Fan, knappt media lyssnade ju knappt ens. Men ja, media. Plötsligt har det börjat dyka upp länkar på var och varannan nyhetssida på internet. Frågan är bara hur länge kritiska bloggar kommer länkas.

Ska bloggarna plötsligt börja närma sig tidningarna? Antagligen. Istället för att i alla fall agera någorlunda kritiskt kommer man tvingas hålla inne sin ”extremism” för att kunna få de där eftertraktade besökarna från tidningarnas länkar.

Men tillbaks till bloggarna. Ämnet har ju tagits upp förut ett par tusen gånger. Men folk verkar fortfarande verkligen tro att deras pytteblogg är jätterevolutionär. I praktiken är väl min blogg lika bidragande till vår sida i klasskriget som att spela i ett dåligt demopunkband ingen gillar eller vara en jobbig jävel som diskuterar politik på forum vars inriktning inte är politisk. Knappt alls alltså.

Ändå sitter jag här och författar inlägg efter inlägg efter inlägg. Och som sagt, de som läser är kamrater inom vänstern. Och här kanske de faktiskt får en funktion. Som interndebatt. Istället för att ha en tidning som kommer ut en gång om året eller sitta på ett forum och bråka kan man här skriva vad man tycker och tänker, vad bör vänstern ta för teoretisk sväng nästa gång? Hur bekämpas rasismen bäst? Precis som Kommunity.nu är som bäst när olika delar av vänstern faktiskt diskuterar kanske bloggarna blir roligast när det pågår en debatt.

Fan vet jag egentligen. Kanske borde klippa mig och skaffa mig ett ordentligt jobb istället. Och börja snusa. Läs i alla fall Autonoma Kärnan om kommunism och Ohyra om boken En knuten näve i fickan som jag ska läsa, förr eller senare. Dom två bloggarna kan jag faktiskt tänka mig att rekommendera till folk som inte är vänster. Till skillnad från min. Huwgha.

2 Responses to Vem skriker högst i vår värld?

  1. robert skriver:

    Ja, läs ”En knuten näve i fickan”, den e sketa bra!

  2. […] Legnemark, 1915, Autonoma Kärnan, Ida Legnemark, Acidtrunk, Stefan Lindborg, Guldfiske, LOKE, Dom ljuger, ETT HJÄRTA RÖTT, Ville, Hellström, Heiti, Malmberg, Österberg, Lucas, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: