Den felvända ilskan

”Busschaufförerna är så jävla otrevliga! Klart de inte ska ha högre lön!”

Visst, pissnylle. Kanske för att de jobbar på ett skitjobb? Samma sak med tusen andra yrken. De som står i kassan på McDonalds och liknande platser, kassörskor i affärer, alla mellanhänder. Det är de som får ta skiten. De ska le, de ska suga kundens kuk, de ska helst dessutom sänka priserna.

Att folk inte kan tänka så pass långt att de inser att det är företagens vinstmaximeringstankes fel förvånar mig knappt längre. Ett företag som vill maximera sin vinst kommer antagligen slita ut sina medarbetare så mycket som möjligt. Om dessa arbetare dessutom inte behöver vara utbildade är det ju guldläge – det finns en hel reservarmé av personer som behöver ett jobb. När du dessutom kan bli av med ersättningen om du inte söker och tar jobbet – då är det klippt och klart! McDonalds tjänar miljarder och de som jobbar där har ont i magen varje dag.

Att jag skriver det här nu har två orsaker.

För det första: bussförarstrejken. Busschaufförerna jobbar hårt och bemöts av otrevliga människor. Självklart blir de bittra då. Det skulle jag också bli om alla som kom in på mitt jobb var skitotrevliga. Dessutom är deras jobb stressigt.

För det andra: jag har spenderat en halvtimme med att läsa bloggen Fastfoodrestaurangen. En arg ung man som har ett skitjobb. Läs! Om något lär ni er kanske hur man inte ska bete sig på en snabbmatsrestaurang. Börja från början också, så ni inte missar något.

Personligen har jag ett ok slappt jobb, men betalningen är ju därefter… Skulle dock inte byta den mot en snabbmatsanställning någonsin, aldrig!

Så, nästa gång ni blir förbannade på att Burger King är underbemannat. Be om att få prata med chefen, sen hugger ni den jäveln! Klasskrig, baby…

One Response to Den felvända ilskan

  1. wot skriver:

    haha, mitt kniva chefen-projekt har gett resultat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: