Det givande med hat

Man hatar fienden. Man älskar sina allierade (kamrater). Det är så världen fungerar i praktiken. Försöker du älska din fiende kommer du få råpisk.

Hatet är skitbra. Om du hatar så har du ju ett par alternativ, vissa mer givande än andra. Ett klassiskt sätt är den direkta konfrontationen. Du hatar någon och du ger denne en snyting/sticker kniven i fanskapet/tar dina polare och ger honom ett kokt stryk. Ett annat alternativ som kanske är vanligast är att du sticker näven i fickan, knyter den och mumlar något om nästa gång, nästa gång då jävlar. Det hatet är bortslösat och kommer antagligen tas ut på första bästa busschaufför.

Sen kommer det givande med hatet. När det kanaliseras (fränt ord) till något konstruktivt. Du hatar din jävla arbetsgivare för att han pissar på er och ger er skit på jobbet så du använder ditt hat mot honom till att uppvigla dina arbetskamrater till en strejk som höjer era löner, sänker arbetstakten och ger er frukt i fikarummet.

Det är det hatet liberaler är som mest rädda för. När deras profit attackeras direkt. Du kan alltid skydda dig med livvakter och gated communities mot arbetarhärens hat – men det är fan så mycket svårare att försvara sig mot en strejk, maskning och annat som minskar deras feta vinster.

Självklart är det det sistnämnda som hatet minst används till, men även det första fungerar i min värld, typ Blondinbellas polare får stryk. Eller sprängda strejkbrytare. Eller kidnappade chefer. Ni hajar modellen va? Det här kan både vara progressivt och inte alls progressivt, och det finns säkert nån bra modell för vad som är vad hos nån autonom marxist nånstans.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: