Det blev sämre för kineserna

Jävlar vilket olympiskt spel alltså! Shit bre äre sant… DN skriver en hyllning till en mäktig OS-avslutning (jag har märkt att jag får tusen miljoner träffar om jag länkar till DN och Aftonbladet, annars läser bara femton fjuniga AFA-aktivister från öfre medelkassen bloggen, nu läser även pissliberaler från öfre medelklassen bloggen, vinst för mig) men råkar glömma att Kinas arbetarklass har fått ta enorma mängder stryk, likaså demokratirörelsen. Men fan vilka olympiska spel!

Alla påstod att Kina, det skulle öppna sig och närma sig demokrati, bara de fick OS. Men: tvärtom blev Kina värre och värre och de som gnuggade sig i nävarna var väst och östs rika herrar och damer som gottade sig i profit på ett par miljoner kinesers bekostnad.

Och vad vi lärt oss här i väst? Ja – det är att kapitalisterna och kapitalismen, den skiter i demokratin om inte demokratin kan tjäna dem. Varken Göran Persson, Fredrik Reinfeldt eller Ingvar Kamprad har något intresse i val, knappt ens som skådespel längre, och fan vet om vi inte har en ”mjuk” diktatur här i Sverige om tjugo år. Jag kan ha fel, för att citera kent, men lite för mycket pekar på att Kina är kapitalismens våta dröm…

Och pressfriheten då? Den har vi väl i Sverige, faktiskt. Ja visst. Vi har friheten att ljuga om fackliga blockader. Som när SAC blockerar restaurangen Josefina och media ljuger på som fan. Demokrati, det är att trycka ner arbetarklassen i skorna. Eller var det folkstyre… Läs Arbetaren och en artikel på Motkraft om ämnet, en betydligt mer objektiv bild än vad liberal media ger dessutom.

Glädjande är att det bloggats på och här kommer det bästa: Ohyra om Josefina, Autonoma Kärnan svamlar lite om autonom marxism (men jag gillar er ändå, erkänn att ni blev lite provocerade nu av medelklasskidet från Stockholm som snackar skit?) och Svensson som ska skriva en massa om ESF i en sån där frän serie inlägg med start här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 Responses to Det blev sämre för kineserna

  1. […] autencitet, Kim levererar ett quiz, AK står upp för automarxismen, Guldfiske om sin tid i Brand, Dom ljuger om […]

  2. Giles skriver:

    Du är ju inte ens medelklass på riktigt. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: