FRA och kapitalism

FRA-debatten fortsätter. Charmigt att ingen ser vad som gett oss FRA – kapitalismen. Först försökte man muta arbetarklassen med schyssta liv, men då kunde man inte tjäna så jättejättejättemycket pengar längre. Så man började skära i välfärden men då blev folk skitförbannade och började syssla med verksamhet vars mening var att störta kapitalismen, och det kan ju ärligt talat inte staten tillåta. Då tillkommer såna här metoder. Det är skitsmart!

Så länge vi har kapitalism kommer såna här förslag läggas fram och visserligen kan motståndet stoppa det tillfälligt, men innan vi slänger det här systemet på ideologiernas soptipp så kan vi aldrig vara säkra.

Läs om nedsippringsteorins (om du ger dom rika mer så kommer det sippra ner på oss fattiga) död hos Ekonomikommentarer för bövelen…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 Responses to FRA och kapitalism

 1. Forever United skriver:

  […] Läsvärt i bloggvärlden: Guldfiske skriver klokt om SAC:s arbete, AK tipsar om Krapotkin, Kim driver med chefen och Dom ljuger snackar FRA. […]

 2. Hugo skriver:

  Fast idag har vi ju problematik med att USAs motsvarighet till FRA redan skannar av vår trafik, av vilket resultetet redan idag är att ett par kenyaner bosatta i Sverige sitter fängslade i USA. Om inte USA slutar med sin övervakning av trafik genom Sverige (så som FRA-förslaget ser ut idag) så kommer vi ha ett val som står mellan att antingen övervakas av ett organ som vi parlamentariskt har kontroll över, och som lyder under svenska standards, eller att övervakas av ett amerikanskt dito. Jag vet vad jag tycker i alla fall.

 3. Mattias skriver:

  Lilla vännen. Vakna upp ur din dvala.

  1. Kolla upp vad ordet Kapitalism står för innan du skriver att du vill avskaffa det. För ordet Kapitalism kan man kort säga att det står för människans rätt till sin egen egendom och människans frihet att byta egendom, varor och tjänster och att produktionsmedlen ägs av privata aktörer. Att äga din egen egendom hoppas jag att du vill, annars vet jag inte vad jag ska tro.

  2. Försök bilda dig en egen uppfattning, Sveriges vänstermedia(vilket nästan motsvarar alla media i Sverige) försöker puta i oss vanliga medborgare om att kapitalismen är ett system där de rika tar ifrån de fattiga, Ren skrämselpropaganda. I dagens Sverige är de företagen som ger jobb inte staten och om det ska bli enklare för företagen att anställa kan en åsna räkna ut att skattesänkningar är ett självklart alternativ iom att man sparar pengar på att slippa betala ut pengar till personer som utnyttjar systemet. Självklart är jag för A-kassa till de personer som verkligen behöver det.

  3. Både oljepriset och livsmedelskostnaderna var mycket höga innan sommaren (sjunker kraftigt just nu) så Sveriges befolkning kunde i se de extra hundralapparna i plånboken. Varför är man inte glad för det?

  4. Försök se några possesiva saker med FRA och våga inse att Sverige har utomstående hot och att man inte avlyssnar vanliga medborgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: