Lovade fikastund – polisanmälde istället

En kamrat från Skåne har en hälsning:

”På sydsvenskan har det kommit upp en artikel och ett videoklipp med moderaten Annika Anneby Jansson, där hon vägrar komma på en fikastund tillsammans med ett gäng husockupanter, som hon tidigare utlovat.
Annikas förklaring är att ockupanterna ju har blivit vräkta från huset på bankgatan i Lund och att det då inte längre finns någon anledning att gå dit.

Men Annika!
Det var ju DU som gjorde polisanmälan som resulterade i vräkningen!
Hur kan du först lova att komma på fika i ett ockuperat hus, och sen polisanmäla ockupationen så att det inte längre går att fika där?

Ifall Annika öht hade haft någon intention att ta en fika och föra en dialog kring problemen så hade hon ju inte behövt göra en anmälan, iaf inte förens efter fikat när hon hört vad ockupanterna hade att säga.
Men Annika var nog aldrig intresserad av en dialog, löftet om fika framstår mer som en taktisk fint, ett sätt att lura in ockupanterna i en tro på att politikerna faktiskt lyssnade på vad de hade att säga, samtidigt som man bussade poliser med hjälmar och dragna batonger på dem.

Hela förloppet känns igen från veckan innan. Politikerna hade redan börjat planera vräkningen av Smultronstället, huset på kävlingevägen, när de inbjöd till möte där de berättade att ”inget var bestämt än” och att ockupanterna skulle få ”vara kvar tills vidare”.
Nu försökte Annika bjuda in till ett likadant möte igen, dessutom på en tidpunkt (12 onsdag förmiddag) då folk som har ett jobb eller skolgång att gå till är upptagna. Nu verkar smultronockupanterna dock ha lärt sig vad som kommer av sånt prat, och tackade nej till det mötet. Gott så.”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

4 Responses to Lovade fikastund – polisanmälde istället

  1. Krastavac skriver:

    Med samma tänk skulle ungdomarna alltså tacka ja till hennes förslag till fika och sen trasha hennes hus medans hon sitter på kondis och väntar.
    Sicken överraskning det skulle vara!

  2. […] Sand: “Det är inte synd om Jan-Christer – men vi har inte hotat honom”, Dom Ljuger fyller på, GT visar film om husockupationen i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: