Spänningens strategi

I Italien på 70-talet smällde det bomber. Alla trodde det var vänstern. Men så visar det sig vara högerextremister. Högerextremisterna har helt enkelt genomfört terrordåd, skyllt på vänstern och försökt skapa ett klimat där vänstern misstänkliggörs.

Sverige 2009 brinner matvarubutiker. Organisationen Global Intifada påstås ha tagit på sig brandbomberna. Men ärligt talat, varför i hela jävla förbannade helvetet skulle någon bränna matvarubutiker? I alla mina år i vänstern har jag aldrig ens hört en antydan om så pass dumma idéer. Det har aldrig funnits på dagordningen, och kommer aldrig finnas där.

Jag skulle sätta mina slantar på att det rör sig om attacker under falsk flagg, någon påstår sig vara Global Intifada – i syfte att smutskasta. Om annat, så rör det sig om sinnesförrvirring. Detta går dessutom emot allt Global Intifada tidigare sysslat med.

Läs istället lite schyssta blogg-inlägg på nätet: Ekonomikommentarer om tigrarna, Kim Müller om stadsdelsmotstånd (pågick en helg i Stockholm här om helgen om ämnet, kanske skriver lite om det senare…), Autonoma Kärnan om arbetsvägran, Snatterskan på Vardagspussel om vår generation och fackligt engagemang.

Se borgerlig media om dårskapen med matvarubutikerna: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

One Response to Spänningens strategi

  1. […] om annat: Dom ljuger om spänningens strategi och Global Intifada. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: