Våldet och klasskriget. Neråt.

Jag har inte bloggat så mycket (inte alls) på sistone. Men jag har väl helt enkelt inte blivit arg nog, eller så. Nåväl, via Kim Müller ser jag att priset på en 15-årig flickas liv är 17 000 kr. En VD däremot, kan få miljontals kronor i bonus. Detta visar hur pass länkad klass och människors värde är. Vi är inte värda ett skit. Men vi ska skäras ner på, vi ska betala deras kris, och det när det är vi som skapat deras rikedom. Man blir trött… Tycker otroligt synd om föräldrar, syskon och vänner till flickan hur som helst. Smålandsposten om olyckan här.

Annars är allt mest skit. Sveriges arbetslöshet blir värre och värre, och kan närma sig 12 % redan om två år. För varje dag tycks krisen bli längre, och siffrorna högre. Vad ingen tycks tänka på är att det är människors liv vi pratar om. De där procenten är hundratusentals liv som slås i spillror, eftersom kapitalismen helt enkelt inte fungerar. Tough luck, nu testar vi nåt annat tycker jag.

Kolla in den nyöppnade Konfliktportalen.se, en hel bunt bloggar på vänsterkanten. Vänsterbloggarnas plats på nätet, kan behövas i tider där 200 fjuniga SD:are och liberaler sitter och havererar, med pappas pengar behöver man inte jobba och kan blogga.

Forever United skriver om krisen och CSN, Dagens Konflikt-Jesper om det verkliga våldet i Sverige idag, SUF STHLM ska kampanja mot de nya CSN-reglerna, Autonoma Kärnan skriver om normlöshetens tyranni (ständigt aktuellt) och lite om G20 i England på DN.se.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: