Klass-samhället förvärrar virusets spridning

Nu när vi kanske hamnar i en pandemi kommer folk dö. Folk har redan dött, men döds-siffrorna kan bli ännu värre om vi har otur.

Själv tror jag inte på tur. Jag vet vilka som kommer sprida viruset och vilka som kommer dö av det.
Arbetarklassen.

I tidningarna och på deras hemsidor läser vi tipsen till oss svenskar. Vi ska jobba hemma. Vi ska direkt undvika jobb om vi känner oss risiga. Vi ska inte stressa, vi ska sova ordentligt. Äta ordentligt.

Det kanske samhällets övre skikt kan göra. Det kanske journalisterna i innerstan, i sina bostadsrätter kan göra. För mina kamrater på lagren, på dagis, i en vanlig svensks liv finns inte det alternativet.

Alla kan inte arbeta hemma. Det offentliga samhället fungerar inte om dessa jobbar hemma, vi snackar miljontals jobb. Och att missa en jobb-dag, med karensdag och kanske sparken – inte en chans! Det handlar om liv och lem, oavsett. Och stress? Överklassen kan testa att inte veta om man kan betala hyran, sen kan de prata om att sova ordentligt.

I ett samhälle där profit står långt över människoliv kommer man självklart hellre låta ekonomin spinna vidare och ha ihjäl ett par tusen än dra ner tillväxten. Då säger någon ”men med lägre tillväxt får de fattiga mindre!”. Det handlar om att omfördela kakan. Kakan är jättestor, men vi på samhällets botten – det vill säga 75 % av befolkningen här i Sverige – får bara smulor.

I en värld styrd av arbetarklassen skulle viruset inte alls varit ett så här stort problem. Kapitalismen kanske inte har skapat viruset, men det förvärrar dess effekter och får ytterligare människoliv på sitt samvete.

media: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22

Från Konfliktportalen.se: jesper skriver Petter Larsson från Antirasistiskt forum, Kristoffer Ejnermark skriver Bloggdöden är en bra och naturlig utveckling av bloggosfären, Baskien Information skriver Uttalande från Irish Basque Solidarity Commitees om den senaste tidens gripanden, Björn Nilsson skriver Var går man på Första maj?, kimmuller skriver Knäbäcksgången och sossarnas kris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: