Marknaden mot människor

Återigen tas det upp att hundratusentals unga bor hemma hos sina föräldrar i Stockholm. Samtidigt blir fler och fler vuxna.

Problemet är här att marknaden inte har något problem med det hela. Marknaden är optimal för att optimera vinsten kortsiktigt, ja. Att maximera vår lycka – nä. Inte bara tvingas vi ta skitjobb eller inget jobb alls, vi hamnar dessutom i skitlägenheter för mördarpriser eller bor hemma tills vi är 30.

Sverige är ett land där individen är självständig. Individen här har kunnat vara en i kapitalismen relativt fri individ – mot bakgrund av ett socialt skyddsnät som gjort att familj och andra mer traditionella former av socialt skydd inte behövts längre. Det har helt enkelt varit möjligt att göra lite mer som man vill i Sverige.

Men bostadskrisen är en del av krisen för arbetare idag. Att idag bygga hundratusen bostäder i Storstockholm borde absolut inte vara något större problem.

Först kommer någon invända: finansiering! Hyresrätter finansierar sig själva i slutändan. Det som kan tänkas vara problematiskt är väl att det tar ett par årtionden, men samhället kan utan problem hantera det.

Samtidigt startas ekonomin. Bygg-industrin kommer rivstartas, och via den kommer fler jobb skapas. Om man dessutom passar på att inreda alla lägenheter med svensk-tillverkade varor så får det ytterligare positiva effekter.

Placeringen är förslagsvis i närförortens grönområden, som idag agerar Berlin-mur mellan förort och innerstad. Pluspoäng är att alla jävla svin som köpt bostadsrätt i innerstan och trott sig gjort en hacka kommer se sina bostadsrätter falla i pris, ha ha ha!

DN: 1, 2

Från Konfliktportalen.se: autonomak skriver Popvänstern goes klassförakt, andread0ria skriver Stoppa nerskräpningen av våra städer!, totalavloning skriver Total Avlöning 4/4/09 Huvudet i dasstunnan., Björn Nilsson skriver Det hypnotiserade partiet?, kvinnopolitisktforum skriver 1a maj-tal: Vi vägrar betala er kris!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 Responses to Marknaden mot människor

  1. […] Konfliktportalen.se: domljuger skriver Marknaden mot människor, autonomak skriver Popvänstern och klassföraktet, andread0ria skriver Stoppa nerskräpningen av […]

  2. […] vara självständig Ett alternativ i eu-valet En regering som trippelbeskattar Stockholm Marknaden mot människor […]

  3. […] Konfliktportalen.se: tusenpekpinnar skriver Ankdammen på första maj, domljuger skriver Marknaden mot människor, autonomak skriver Popvänstern och klassföraktet, andread0ria skriver Stoppa nerskräpningen av […]

  4. wot skriver:

    intressant inlägg!

    synd att marknaden får bestämma och att profit går före vad människor har för behov, och att man får leva som ett boskap hemma fastän man är vuxen och faktiskt kan och borde få lämna boet.

  5. […] George Caffentzis om krisen, tusenpekpinnar skriver Ankdammen på första maj, domljuger skriver Marknaden mot människor, autonomak skriver Popvänstern och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: