Hata de rika

I mångt och mycket har jag inte mycket att leva för egentligen. Ett bra jobb eller ett tryggt liv kommer jag knappast få. Och man blir inte gladare när man läser artiklar om att party-eliten inte drabbas av krisen i DN.

Självfallet inte. Det är arbetarklassen som betalar skumpan när det går bra, och det är arbetarklassen som betalar skumpan när det går dåligt. Det handlar inte om att någon ”är värd” eller ”förtjänar” att ha det bättre än alla andra, det handlar om att dessa personer bara lever så pass bra för att någon annan inte får vad den är värd. Världen är inte rättvis – och det är precis därför jag är socialist. Världen måste bli rättvis.

Rasism är något otroligt fult i Sverige. Bra så. Klassförakt däremot, det går an. Att innerstads-eliten, oavsett om den sitter på kulturellt eller finansiellt kapital, avskyr och föraktar det vanliga folket, Svenssons som gillar biff med bea – och det kan ni ge er fan på att vi gör – är dåliga människor.

”Stefan själv säger att han är student i första hand. Ändå har han råd att festa både i Båstad och Visby, bo på fint hotell och dricka vin och drinkar från lunchtid varje dag. På den raka frågan ”Är du miljonär?” drar han sig för att ge ett rakt svar.”

Stefan är en av de ovanligaste studenterna jag någonsin läst om. När jag äter makaroner och köttbullar fem dagar på raken, och till det bara frukost, så glassar han runt och dricker fin-mat. Om världen ska bli rättvis kommer Stefan tvingas torteras, långt och länge och extremt plågsamt.

När man känner sig lite nere, tycker att livet suger. Då kollar man lite My super sweet 16 på MTV och plötsligt är man mer än någonsin i behov av att organisera sig och sin klass.

Det är vi mot dom, och vi kommer i slutändan vinna. Skrattar bäst som skrattar sist, Stefan.

Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver De rika “svinen”, kamratwot skriver Men sluta lipa kärringjävel, Björn Nilsson skriver Legendariskt?, Jinge skriver Jerusalem ska bli israeliskt, säger Netanyahu, Bo Myre skriver Kommando Fredrik Reinfeldt lämnar Kodakhuset efter en lyckad ockupation, boladefogo skriver När JDL försökte mörda Chuck D

8 Responses to Hata de rika

 1. […] Reinfeldt, en duktig idiot?Hata de rikaDe rika “svinen”Men sluta lipa kärringjävelLegendariskt?Jerusalem ska bli israeliskt, säger […]

 2. Martin N skriver:

  Stor komik! Det är vi mot dom, glöm aldrig det 🙂

 3. kamratwot skriver:

  ”När vi talar vidare om Stockholmsveckan säger Stefan att han är skeptisk till vissa av besökarna från Stockholm.

  – Många sparar ihop pengar hela året bara för att kunna vara kung i baren under en vecka, det kommer många snickare och så, säger han med en besviken blick. ”

  det skjuts för lite….

 4. […] Ung Vänster, Esbatis kommentarer, jj.n, Dom ljuger, Trottens Betraktelser, fetsmart och […]

 5. […] Kullenbergs – ägdes av byggkungen från Brännö, Jinge skriver Bra av Obama, domljuger skriver Hata de rika Kommentera No Comments Yet än så länge Kommentera RSS för kommentarer till det här […]

 6. kallebanan skriver:

  [….] Sen förstår jag inte varför kamratwot vill skjuta snickare som irrar in på överklassens ”domäner”. Alla har väl rätt att gå på kalas!

  Jag menade inte att en snickare som spar ihop till att åka på bratsemester ska skjutas, snarare killen som hävdade det, dvs, Stefan Köhler. Du får läsa ordentligare nästa gång.. 🙂

  /kamratwot

 7. ix.tumblr.com skriver:

  Det fanns en serie affischer under 1990-talets kris klistrades upp av Ung Vänster. De bar texten ”Överklassen mår fortfarande bra? Hur mår du?” och var en stor anledning att jag blev vänster. UV verkar ha övergett dem, kanske dags för oss att plocka upp dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: