Ägda.

Vi har som policy på den här bloggen att inte sitta och skriva massor om antifascism, det finns det andra som gör mycket bättre än oss, men det här var svårt att inte kommentera. ND är inte kända för att vara rumsrena. Dom vill inte vara öppet nazister, utan bara ”Nationaldemokrater” men dom åker gärna på nasseaktiviteter och dom delar gärna flygblad med Fria nationalister.. kort och gott så är dom ingen kopia på Sverigedemokraterna som iallafall har lagt ner massor av tid på att framstå som rumsrena och trevliga. Och som nazister så skall man behandlas därefter. Och eftersom staten, LO m.m som lovat att ta ”krafttag” mot nazismen inte har lyft ett finger, så är det upp till oss själva att göra det. Det var inget parti eller LO som stoppade nazisterna 30 november 1991 – det var vanliga människor, mycket ungdomar till råga på det.

Andra grejer som är roliga att mobba ND, främst deras ungdomsförbund, NDU för, är det faktum att dom satsar på att lansera en ny nationell subkultur:

NDU kommer att verka för ett modernt nationellt mode, den gamla skinnskallekulturen, visade på behovet av och kraften i en nationell subkultur. Problemet var att varken modet eller innehållet i den skinnskallekulturen egentligen byggde på nationellgrund även om många önskade det och även verkade hårt för att skulle bli så.

Fulla skinnskallar utan hierarki, regler, disciplin i trasiga och frånstötande kläder kom med medias försorg att sammanknippas med nationalism med opposition mot dagens samhälle.

Det gjorde stor skada för kampen, anledningen var att värderingarna var fel från grunden inte konceptet med subkultur.

Den nya rörelsens kläder är tänkta att vara stilrena, strikta, propra men samtidigt hårda och praktiska. Rörelsen skall levandegöra nordiska ideal som trohet, pliktkänsla, offervilja, mod och heder.

NDU anser att en ny gemensam klädstil kommer att innebära mycket positivt på flera sätt. Dels så känner vi och våra medlemmar att vi är med i samma grupp, vilket stärker gemenskapsandan, och dels så är det lätt att urskilja oss från mängden vid utåtriktade aktiviteter. När vi verkar vill vi synas.

Från den här artikeln.

”Den nya rörelsens kläder är tänkta att vara stilrena, strikta, propra men samtidigt hårda och praktiska. Rörelsen skall levandegöra nordiska ideal som trohet, pliktkänsla, offervilja, mod och heder.”

Hehe. När kommer ”gemene svensk” kunna köpa de här kläderna på MQ? Kommer det en kollektion till våren?

”NDU anser att en ny gemensam klädstil kommer att innebära mycket positivt på flera sätt. Dels så känner vi och våra medlemmar att vi är med i samma grupp, vilket stärker gemenskapsandan, och dels så är det lätt att urskilja oss från mängden vid utåtriktade aktiviteter. När vi verkar vill vi synas.”

Jo, när ni verkar vill ni synas. Kanske inte var så smart att resonera så idag i Södertälje.

Grymt gjort av er som attackerade dem, det ni visade upp var inte ”idioter som attackerar idioter” det ni visade upp var vanligt enkelt civilkurage – något som man gör alldeles för sällan när det gäller nazistiska yttringar. Kom ihåg att med nazister ska man inte ha så jättejättemycket tålamod eller förståelse. Precis som man har med små insekter man trampar ihjäl utan problem när man upptäcker dem i sin sommarstuga.. ja, ni fattar själva.

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver När lyckades FN genomföra något, senast?, Anders_S skriver De som slåss om Volvo Personvagnar, Fredrik Jönsson skriver Så länge jag är journalist får extremhögern det svårt, jesper skriver SVT Debatt visar framfötterna

Annonser

One Response to Ägda.

  1. […] Konfliktportalen.se: kamratwot skriver Ägda., Jinge skriver När lyckades FN genomföra något, senast?, Anders_S skriver De som slåss om Volvo […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: