På västfronten intet nytt

Vi bor i världens bästa land. Sverige. Vi ligger långt före många andra vad gäller teknik och utveckling. Vi är jätteliberala och accepterar alla, oavsett hudfärg, sexualitet eller utseende. I Sverige får alla samma chans. I Sverige, det bästa av länder…

Ja. Ni hör ju själv. Det enda som stämmer i stycket ovanför är att vi bor i Sverige, för resten är ju mytomani.

Sveriges infrastruktur kraschade av någonting som vi vet kommer tillbaka varje år, och som vi aldrig gör oss beredda för. Är det massinvandringen? Är det kräksjukan? Är det lågkonjukturen? Nej, SNÖN!

www.sj.se är nere sedan ett tag, tågen är helt havererade. I Göteborg så åker spårvagnarna fel och kommer inte fram. I Stockholm så skenar tunnelbanan, tak rasar in på fabriker, ishallar och andra offentliga utrymmen stängs igen, pendeltågen är över 25 minuter försenade, tunnelbanan likaså, inga ersättningsbussar. Folk kastas av mitt ute i ingenstans och blir hämtade av polisen för att ta sig hem. Och värre ska det bli.

Det finns en bra Facebookgrupp, ”Men SL, snöar det? I år igen?” litegrann så börjar man ju fundera på om det är så det faktiskt fungerar. En annan grupp heter ”Om SJ hade kört tågen i Nazityskland så hade förintelsen aldrig ägt rum”. Asroligt och helt sant.

Och själv har man inte lämnat huset på över två dygn, det går inte att åka någonstans, ingen kan åka hit, det finns inget att göra för allt är begravt under snö. Hur firar jag detta? Jo, jag lyssnar på The Jam, käkar Pringels och dricker kaffe. Väck mig när revolutionen kommer. Eller när snön är borta.

Ni andra som sitter hemma framför datorerna och inte vet vad ni ska göra för att lindra ert hat, jag rekommenderar er denna hemsida, denna hemsida och denna hemsida. Happy surfing!

Från Konfliktportalen.se: jesper skriver Saman läser en dikt för Dagens Konflikt, Anders_S skriver Samarbete, solidaritet och laganda ger medaljer, andread0ria skriver På förekommen anledning, admin skriver Till minne av Zoe och Mauricio, campkent skriver Snö., loaderrorready skriver Imperialistiskt hyckleri om Afghanistan – vi har inget glömt!

För mer vänsterbloggar besök http://www.konfliktportalen.se.

Annonser

2 Responses to På västfronten intet nytt

  1. Röda Linjen skriver:

    Har varit ”insnöad” i helgen pga att linje 13 antingen legat nere helt eller ersatts med buss på viktiga sträckor 😦

  2. […] Stockholm – Roslagens Järnvägar, Hans Norebrink skriver Kinesisk elitkamp, komakino skriver På västfronten intet nytt, jesper skriver Saman läser en dikt för Dagens […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: