CUF och extrem dumhet

Visserligen är troligen de enda som uppmärksammar klassfiendens kampanj vi aktiva socialister, men det är onekligen oroande. Ett ungdomsförbund går ut med en ohyggligt fackförenings- och arbetarhatande kampanj: sänk löner, minska vår makt, förstör våra liv.

CUF är en del i ett större maskineri med grund i den på 70-talet påbörjade omvandlingen av samhället; istället för livslånga anställningar och en balans mellan reformistisk arbetarrörelse och kapital, fick vi plötsligt ett huvudangrepp på all den välfärd arbetarklassen – på gott och ont – byggt upp. Här har vi även grunden till dagens kris, men läs hellre om det någon annanstans.

Men åter till CUF. Tidigare stod Centerpartiet i mitten i svensk politik, men sen tidigt 2000-tal har de gått långt, långt, långt som fan – åt höger. En verklighetsfrämmande nyliberal politik som är direkt skadlig på ekonomin är deras mål – och självklart kommer de misslyckas med den här kampanjen. Vad CUF kanske bör påminnas om är att ett angrepp som syftar till att förstöra för ungdomen, dvs våldföra sig på oss, bemöts med att de råkar illa ut.

Vad CUF missat är att de inte bara retar upp ungdomen, de retar även upp de äldre. De syftar inte till att skapa fler jobb, de vill sparka äldre arbetare med trygga anställningar och ersätta dem med osäkra unga. Detta har ju – uppenbarligen – varken du, jag eller våra morsor i intresse. På samma gång är det, som sagt, riktigt korkat politik. Lägre löner, mindre köpkraft, mindre som säljs, mindre jobb. En hopplöst usel cirkel av ett blivande helvete. Fan vet om inte vinsterna drabbas negativt, dessutom.
Och, här kommer slutklämmen! Hur populära är Centerpartiet och dess politik bland ungdomarna? Ptja, enligt en undersökning gjord nyligen skulle hela TVÅ procent av folk mellan 18 och 32 rösta på partiet.

Lycka till med kampenjen, borgarsvin.

Från Konfliktportalen.se: kommunismisverige skriver Josefin Brink (V) dissar Lagena, Anders_S skriver Ingen ordning på pappren, domljuger skriver CUF och extrem dumhet, Hans Norebrink skriver Folkhemsislam för demokrati, loaderrorready skriver Veckans Varning

För mer vänsterbloggar besök http://www.konfliktportalen.se.

Annonser

4 Responses to CUF och extrem dumhet

  1. Job skriver:

    Kampanjen framstår som ett självmål. Visst är det många som inte gillar facket, men att dela ut det där på stan kommer bara göra att folk hatar dem – de flesta förstår att facket är en viktig del av samhället. Så hur hanterar vi den? Bemöt inte, ignorera (eller möjligtvis häckla lite).

  2. […] Från Konfliktportalen.se: Hans Norebrink skriver Imponerande om tro & hat, dagspendlaren skriver Lossnad bussdörr, Anders_S skriver Nedskärningar gällande arbetarskyddet en delorsak?, kommunismisverige skriver Josefin Brink (V) dissar Lagena, domljuger skriver CUF och extrem dumhet […]

  3. […] —————————————————————————————————————————————– Från Konfliktportalen.se: andread0ria skriver Hotell och Restaurang – nyanser av gult, Hans Norebrink skriver Imponerande om tro & hat, dagspendlaren skriver Lossnad bussdörr, Anders_S skriver Nedskärningar gällande arbetarskyddet en delorsak?, kommunismisverige skriver Josefin Brink (V) dissar Lagena, domljuger skriver CUF och extrem dumhet […]

  4. […] Tips från Konfliktportalen: Andrea Doria kommenterar Hotell och Restaurang – nyanser av gult apropå deras uttalande om Bernskonflikten, Cappuccinosocialisten tar upp Lars Vilks i inlägget Rätten att sparka nedåt, nytt på portalen: Dagspendlaren Jönköping kolla in!, Dom ljuger kommenterar CUF och extrem dumhet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: