Det gäller att ta sida

Jag citerar rakt av från Andrea Doria:

”Valrörelsen står mig upp i halsen. En höger som blir allt djärvare och en vänster som inte verkar vilja vinna. En vänster där ett parti till och med deklarerat att de aldrig varit vänster. Ett fascistparti på frammarsch som inte hade varit någonting utan samtliga partiers oförmåga att lyssna på de människor som ingen längre vill veta av.

Jag förstår verkligen dem som bara vill strunta i alltihop och slippa välja mellan två usla alternativ och ett otänkbart.

Ändå är det viktigare än någonsin att vi röstar på söndag. Om du så aldrig brytt dig tidigare, nu är det dags. Borgarnas härjningar kan verka extrema, men det är ingenting mot vad som väntar. Inte ens Margaret Thatcher vågade blåsa på fullt ut första mandatperioden.

Dessutom: Utförsäkringarna av dödssjuka och de på det följande självmorden och de liv som slagits i spillror är tillräckligt för att denna regering måste bort. Jag trodde ärligt talat aldrig att en borgerlig regering skulle våga ta i med stora slaktarkniven som man gjort de senaste åren. Jag trodde de skulle se det som politiskt självmord.

Ingen borde kunna komma undan med det de gjort, inte i ett land som varken drabbats av hyperinflation, statsfinansiell kollaps, eller egentligen ens extrem arbetslöshet.

”Jag var naiv som trodde att det skulle krävas något i stil med ett kärnvapenkrig för att göra britterna till fascister”, skrev Alan Moore 1988 i förordet till V For Vendetta, seriealbumet han påbörjade i början av 80-talet, när Margaret Thatcher bara regerat ett par år. Vi är nu i samma läge som Storbritannien var 1983, när Thatcher med ännu en valseger i ryggen laddade för den verkliga frontalattacken på fackföreningarna och Storbritanniens arbetare.

Vi kan motverka en sådan utveckling i Sverige. Tänk för ett ögonblick bort Mona Sahlin och att sossarna inte lärt sig någonting av det senaste valnederlaget. Låtsas som att Lars Ohly är något mer än en hund- och fotbollsintresserad mysfarbror. Förträng miljöpartiet.

Gå och rösta på söndag. Rösta på Vänsterpartiet, vad du än tycker om dem egentligen. Det kommer att kännas bättre på måndag om du gör det.”

Från Konfliktportalen.se: Fredrik Jönsson skriver ”Sverigedemokraterna är det fegaste partiet i vårt fosterland”, Johan Frick skriver Om valet går så här…, L. O. K. Ejnermark skriver Rättsläkaren: Sverigedemokraten skar sig själv, Anders_S skriver Lögnaktiga sverigedemokrater, Kaj Raving skriver Det handlar om värderingar…, tusenpekpinnar skriver Vänstern måste vinna.

För mer vänsterbloggar besök http://www.konfliktportalen.se.

Annonser

One Response to Det gäller att ta sida

  1. […] Valu, Cvalda skriver Telefonsamtalet, Kaj Raving skriver Rösta för välfärd!, domljuger skriver Det gäller att ta sida, Fredrik Jönsson skriver ”Sverigedemokraterna är det fegaste partiet i vårt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: